NK Brda

NK BRDA

BRICI DO PRVE ZMAGE

 

NK Brda - AŠK Bravo 3-0 (0-0)

Strelca: Grega Debenjak 49', 83', Anže Kuraj 87'

 

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)

 

BRDA: Radikon, Kompara, Rojc, Shongo, M. Kavčič, Kuraj, B. Kavčič, Bužinel (od 63' Rijavec), Aniekan (od 91' J. Kodermac), Damiano (od 46' Debenjak), Simčič-Zuljan. Trener: Florijan Debenjak

 

BRAVO: Vekič, Klemenčič, Roškar, Brekalo, Dobnikar (od 74' Kadrič), Agboyi, Piskule, Filipčič (od 79' Frelih), Sredojevič, Đajič, Kurtovič. Trener: Dejan Grabič

 

Rumeni kartoni: Rijavec 66' Rojc 77'; Roškar 64'

Rdeči kartoni: /

 

Nogometaši NK Brda se na tekmi petega kroga 2. slovenske nogometne lige veselijo svoje prve zmage v novi sezoni. Domači obračun z ljubljansko ekipo AŠK Brava, ki je v uvodnih štirih obračunih zbrala devet točk, je skozi celotno srečanje prevladovala, a so svoje številne protinapade Brici znali izkoristiti in tako ob koncu visoko slavili.

 

V samem uvodu tekme je po nevarni akciji domačih prečko gostujočih vrat zatresel napadalec Favour Aniekan. Sledili so številni poizkusi Ljubljančanov, ki pa so na srečo domačih ostali neizkoriščeni.

 

Takoj po premoru je v igro vstopil Grega Debenjak, ki je tekmo tokrat pričel na klopi za rezerviste. Že po nekaj trenutkih, natančneje v 49. minuti se je v lepi priložnosti znašel prav Debenjak, ki je rutinirano zadel za vodstvo z 1-0.

 

Znova je sledil silovit pritisk gostov, a je domača obramba na čelu z vratarjem Matijo Radikonom zadržala nalete gostov. Naslednjo priložnost za NK Brda smo videli v 83. minuti potem, ko je po izjemno hitrem prodoru s strani natančno podal Miha Simčič-Zuljan. Ob pravem času se je na pravem mestu ponovno znašel Grega Debenjak, ki je tako z bližine neovirano zadel za povišanje vodstva.

 

Že čez nekaj trenutkov nova nevarnost pred vrati Brava. Strel Anžeta Kuraja je bil blokiran. Sledil je kot po katerem je navišje skočil prav Kuraj, ki je z lepim strelom z glavo postavil končni izid, 3-0.

 

Brici se tako v peti tekmi letošnjega prvenstva veselijo svoje prve zmage, kar pomeni da so v petih srečanjih zbrali točko manj, torej štiri.

 

Naslednja ligaška preizkušnja NK Brda čaka v nedeljo, ko gostujejo v Novem mestu pri Krki.

 

 

 

Zavarovalnica Triglav, d.d.