NK Brda

NK BRDA

DEBENJAK: "VERJAMEM V SVOJE IGRALCE"

 

NK Brda se po štirinajstih dneh "premora", zaradi padavin, ki so prestavile pretekli krog tokrat odpravljajo v Mursko Soboto, kjer v nedeljo ob 16h gostujejo pri Muri.

 

Pred tekmo smo se pogovarjali s trenerjem članske ekipe Florijanom Debenjakom: "V nedeljo igramo prvič po 14. dneh. Ta premor nam seveda ni ustrezal, saj je ekipa pred tem naredila niz pozitivnih rezultatov, ki nam je prinesel precej samozavesti. Sedaj bo pred nami zgoščen ritem tekem, saj bomo v sedmih dneh odigrali kar tri tekme ampak proti naravi žal nemoremo nič. Potrebno bo zdržati in seveda odigrati, kar se da dobro."

 

O nasprotniku, ki je med tednom v pokalnem tekmovanju izločili prvoligaša NK Domžale je Debenjak povedal: "Mura je zagotovo eden izmed favoritov za prvaka 2. SNL. Imajo ekipo s številnimi prvoligaškimi igralci ter trenerja, ki ima prav tako ogromno prvoligaških izkušenj."

 

Brici v Prekmurje odhajajo s sledečimi cilji: "V Mursko Soboto odhajamo z namenom, da odigramo dobro tekmo ter iztržimo nov pozitiven rezultat. Sam verjamem v svoje igralce, ki so v preteklih dneh kljub obilnim padavinam trenirali odlično tudi na nam ne ravno idealni umetni podlagi. V ekipi bo prišlo do določenih sprememb, saj si ob takšnem razporedu ne smemo privoščiti prevelikega tveganja v obliki poškodb."

 

Kar se zdravstvenega stanja v ekipi tiče ima nekaj težav z gležnjem Leon Kodermac, ki bo najverjetneje že ta teden pričel z vadbo. Zaradi številnih treningov na umetni podlagi pa ima nekaj težav z mišico tudi Marko Rojc, ki je tako vprašljiv za jutrišnjo tekmo. Ostali igralci so nared za igro.

 

 

Zavarovalnica Triglav, d.d.