NK Brda

NK BRDA

NAPOVED TEKME

 

NK Krka : NK BRDA

 

(Novo mesto, Stadion Portoval, nedelja, 10.9. ob 16:30)

 

Pred gostujočim srečanjem 6. kroga Druge slovenske nogometne lige z novomeško Krko smo se pogovarjali z napadalcem, ki je z dvema zadetkoma odločil zadnjo tekmo.

 

Grega Debenjak, 20-letni napadalec iz Goriških Brd, ki je pretekli konec tedna v igro vstopil s klopi za rezerviste ter dvakrat hladnokrvno premagal vratarja ekipe Brava je za www.nkbrda.si pred tekmo v Novem mestu povedal: ''Vzdušje v ekipi je odlično. Še posebej po uvodni zmagi, ki nam je prinesla neko psihološko motivacijo. V Novem mestu pričakujemo težko tekmo, kajti Krko kljub slabšemu uvodu v sezono ne gre za slabo ekipo. Med tednom so napredovali v pokalu, kjer so izločili prvoligaša, kar ni kar tako. S tem so potrdili za kakšnega nasprotnika gre, ob enem pa upam, da se jim bo v nedeljo poznala utrujenost iz sredine tekme. Mi pokalnega obračuna nismo imeli, zato smo imeli več časa za pripravo na tekmo, kjer si želimo uspešno nadgraditi zadnji ligaški rezultat.

 

Krko, ki v letošnji sezoni vodi Borivoje Lučić, v prejšnjih sezonah je vlogo trenerja opravljal pri Adrii iz Mirna bo kot kaže ena izmed ekip, ki se bo v letošnji sezoni borila za obstanek, zato ima prihajajoča tekma še večjo težo, saj bi se Brici z zmago oddalili od mest, ki pomenijo izpad iz lige.

 

V lanski sezoni je naša ekipa na treh medsebojnih tekmah osvojila sedem točk, oba vratarja Mavrič in Radikon pa zadetka nista prejela.

 

Tekmo bo sodil Iztok Gornjak, ki je na drugoligaški sceni odsodil dvajset tekem, kjer je pokazal 97 rumenih in 2 rdeča kartona. Zanimiv pa je podatek, da v 2.SNL še nikoli ni pokazal na belo točko.

 

 

 

Zavarovalnica Triglav, d.d.