NK Brda

NK BRDA

 

PO ENOMESEČNEM PREMORU PORAŽENI PROTI ANKARANU!

 

NK BRDA : Ankaran-Hrvatini 1:2 (1:2)

Strelci: Žižmond (14'); Maslić (33'), Vodeb (41')

 

Sodniki: Iztok Gornjak (glavni sodnik), Goran Mikača (1. pomoč), Primož Zupančič (2. pomoč)

 

Postavi:

 

NK BRDA: Mavrič, Ferjančič (C), Žižmond (od 62' Kuraj), Terziev, Kavčič, Kompara, Rijavec (od 89 Krasniqi) , L. Kodermac, Tribušon (od 46' Debenjak), Jogan, Marinič

 

Ankaran-Hrvatini: Bužan, Maslić (od 73' Rastovac), Mate, Gajšek (od 91' Alessi), Vodeb, Zlatič, Gliha, Angov, Obrstar, Humar (89' RK), Zemljak (77' RK)

 

Na razmočenem igrišču v Vipolžah so se rdeče-črni po mesecu dni premora in treh preloženih tekmah zaradi neugodnih vremenskih razmer pomerili s tretjeuvrščenim Ankaranom.  Na začetku tekme so imeli pobudo gostje, ki so sprva zapretili s predložkom iz strani, ki pa se je po odboju od domačega igralca prelevil v nevaren poizkus vendar je Mavrič z dobro reakcijo preprečil gol. Le par minut kasneje je sledil nov strel gostov tokrat z glavo, ki je zatresel tudi okvir domačih vrat. V 14.minuti pa je po predložku Kodermaca s prostega strela z glavo streljal Kompara, njegov strel je gostujoči vratar le odbil do Žižmonda, ki je žogo potisnil v mrežo za vodstvo domačih. Po zadetku je sledila igra med obema kazenskima prostoroma vse do 33.minute, ko so gostje izenačili po samostojni akciji Zemljaka, ki je podal do Maslića ta pa je zadel s strelom znotraj kazenskega prostora. To pa še ni bilo vse za prvi polčas najprej se je v 41.minuti Mavrič izkazal z obrambo in žogo odbil v kot, iz katerega pa so gostje po strelu Vodeba z glavo tudi povedli. V drugem polčasu je imela domača ekipa terensko premoč, sprva je nevarno zapretil Kodermac iz prostega strela vendar se je gostujoči vratar izkazal z obrambo. Priložnost pa se je ponudila tudi Debenjaku, ki je iz ugodne situacije sprožil mimo gola. Do konca tekme sta bila pri gostih tudi izključena dva igralca najprej je v 77.minuti rdeče videl Zemljak nato pa še v 89.minuti Humar. Toda tudi to ni pomagalo, saj si rdeče-črni v zaključnem naletu na že zelo razritem igrišču niso priigrali nobene konkretnejše priložnosti.

 

Zavarovalnica Triglav, d.d.