NK Brda

NK BRDA

POGOVOR S FERJANČIČEM

 

 

ND Ilirija : NK BRDA

(sobota, 21.10 ob 15.00)

 

Pred tekmo 12. kroga smo se pogovarjali s kapetanom ekipe, Maticem Ferjančičem.

 

Briška enajstica nastopa v rdeče-črnem dresu že deseto sezono zapored. Z ekipo je tako doživel veliko vzponov in tudi padcev. Pod najlepšimi trenutki so se mu v spomin zapisali dogodki kot so uvrstitev v 2. SNL, ko so Brici pred dvema letoma slavili v Beltincih in 6-krat zaporedno slavje v pokalu MNZ.

 

''Ferjo'', kot ga kličejo soigralci je poudaril, da je v NK Brda bila vedno dobra 'klapa', kar je ključno za uspeh katerekoli ekipe. Kot najslabši trenutek v karieri je izpostavil leto 2012, ko je ekipa Brd popolnoma razpadla. Moštvo so zapustili skoraj vsi nogometaši, potem pa je kot trener nastopil Stojan Kravos, ki je še pred začetkom sezone pripravil povsem novo ekipo.

 

Za zanimivost smo Matica prosili, če nam lahko sestavi njegovo najboljše moštvo iz igralcev, ki je z njimi nastopal v dresu Brd in trenutno niso več člani kluba. V sistemu 3-4-1-2 bi igrali sledeči igralci. Na golu Stevo  Kovačević, obrambno vrsto bi sestavljali Vladimir Ostojić, David Čermelj in Emir Mehanović. V sredini od desne prosti levi: Danijel.Blaško, Luka Markič, Matevž Campolunghi. Na poziciji ofenzivnega vezista je postavil Enesa Demirovića. V konico napada pa Jako Šabca in Janija Šturma. Sebe bi postavil na položaj levega krilnega igralca. Na klopi za rezervne igralce pa bi bili Amedej Vetrih, brata Mevlja (Nejc in Miha), Dejan Žigon, Miha Gregorič, Simon Živec ter Tomaž Filej.

 

Pred prihajajočo tekmo z ljubljansko Ilirijo, ki v zadnjih srečanjih tako kot Brda pred golom nasprotnika ne najdejo pravih rešitev je Ferjančič povedal: ''Pomembno je, da v tekmo gremo sproščeno. Dvoboj je zelo pomemben za obe ekipi, zato bo treba garati od prvega sodnikovega žvižga dalje. Upam,da bo na naši strani tudi sreča ter, da se bomo lahko na koncu veselili treh točk.''

Zavarovalnica Triglav, d.d.