NK Brda

NK BRDA

POTRJENE TRI NOVE OKREPITVE

 

V klubu Nk Brda sporočamo, da smo sklenili dogovor še z tremi nogometaši. To so Nigerijec Favour Aniekan ter italijanska nogometaša Esdra Shongo in Christian Damiano. Z omenjenimi igralcemi na našem spisku je igralski mozaik skoraj popolnjen, pričakujemo pa lahko še kakšno okrepitev. Pred tem se je klub za sodelovanje dogovoril z Binetom Kavčičem, kateri je do sedaj branil barve Tolmina. Po končanem mladinskem stažu pa se je članski ekipi pridružil tudi Leonardo Simčič.

 

Bine Kavčič je 22 letni vezist, ki že ima kopico izkušenj iz druge lige. V dresu Tolmina je namreč igral 54 drugoligaških srečanjih in se podpisal pod 5 zadetkov. Med drugim je tudi nastopal za mlajše selekcije slovenske reprezentance, z mladinsko ekipo Gorice pa tudi osvojil naslov državnega prvaka.

 

Favour Aniekan je 23 letni napalec z Nigerijskim potnim listom. Favourju slovenska nogometna scena ni neznana, saj je dve sezoni igral v prvi ligi za Krko iz Novega mesta. Pred tem pa se je kalil v eni izmed navečjih nogometnih šol na svetu – Ac Milanu. Tam je tudi igral za »primavero« tega slovitega kluba, s katerim je tudi osvojil prestižni turnir Viaregio.

 

Esdra Shongo je 21 letni branilec doma iz Perugije, Italija. V maljših selekcijah je nastopal za domači klub, Perugijo in italijanskega prvoligaša Chievo Verona. S svojo robustnostjo in vodstvenimi sposobnostmi bo zagotovo pripomogel k uspehu naše članske ekipe.

 

Christian Damiano je 20 letni napadalec, prav tako doma iz Perugije v Italiji. V mlajših selekcijah je nastopal za Palermo in Bari. S slednjim je tudi igral na turnirju Viaregio in v tekmovanju Primavera. Nazadnje je nastopal za italijanskega četrtoligaša US Folgore Caratese.

 

Leonardo Simčič je doma vzgojeni 19 letni napadalec. Lani je nastopal za mladnisko ekipo Nk Brda in dosegel 8 zadetkov na 18 srečanjih. Pred tem je tudi igral v mladinskih selekcijah Gorice in za mladnisko ekipo Bilj v prvi mladniski nogometni ligi.

 

Kljub temu, da gre za pričakovati še kakšno okrepitev, lahko dosedanji prestopni rok označimo za pozitivnega. Klubu je uspelo zakrpati vrzeli katere so nastale ob odhodih določenih igralcev, na njihova mesta so prišli mladi igralci, željni uspeha, hkrati pa že preverjene kakovosti.

 

 

 

Zavarovalnica Triglav, d.d.