NK Brda

NK BRDA

PRED TEKMO: INTERVIJU Z MITJO KRISTANČIČEM

 

Verjetno že sami nestrpno odštevate dneve do prve drugoligaške tekme. Kakšna so vaša pričakovanja pred začetkom nove sezone?

 

Postavljamo homogeno, kompaktno ekipo iz petindvajsetih igralcev s prepoznavno igro. Kot debitanti  v ligi pričakujemo obstanek, kar je primarni cilj. V kolikor ne bomo imeli težav s poškodbami oziroma zdravstvenimi težavami, sem prepričan, da smo sposobni ta cilj doseči. Še več, s kančkom sreče bomo zagotovo trd oreh za vsakega nasprotnika.

 

Že uvodoma nas čaka težka tekma z Dobom, z ekipo, ki je z ozirom na preteklo sezono rahlo spremenila svojo igralsko zasedbo. S čim lahko presenetite tekmeca, ki ima z igranjem v 2. SNL več izkušenj?

 

Milsim, da bo vsak nasprotnik v tej ligi težak nasportnik. Ravno tako kot prva tekma, bodo težke tudi druga, tretja in vse ostale. Ne glede na to, je v prvi vrsti pomembno, da delamo na svoji, hitri igri. Širok diapazon igralcev in kombinacij, nam omogoča, da lahko presenetimo v več fazah igre oziroma z več stvarmi. Kljub pričakovanjem o težki tekmi, bomo igrali potrpežljivo, borbeno in čvrsto. Z vsem naštetim in z nekaj sreče, verjamem v ugoden rezultat.

 

Pripravljalno obdobje je za vami. Kako ga ocenjujete? Ste z oddelanimi pripravami zadovoljni?

 

Pohvaliti moram igralce, vsakega posebej. Na pripravah so prikazali zelo korektno in angažirano delovanje. Priprave so bile oddelane brezhibno, nobena načrtovana aktivnost ni bila odpovedana. Nismo še stoodstotno pripravljeni, saj je popolno pripravljenost  v petih tednih težko doseči. Lahko pa rečem, da smo nekje na 75% moči. Mislim, da nam bo nekoliko pomagala tudi borbenost, srčnost. Fantje so pripravljeni za prvi dvoboj v nedeljo.

 

Kako je z igralsko zasedbo NK Brda? Ste s prestopi zaključili ali bodo v ekipi še kakšne spremembe?

 

Moram biti korekten do uprave kluba in jo pohvaliti. Naša prioriteta je bila zadržati jedro ekipe iz lanske sezone, z določenimi dodatnimi igralci pa še okrepiti določena igralna mesta. Za vsako igralno mestno imamo sedaj na razpolago dva kakovostna igralca. Če potegnem črto pod kadrovanjem v prestopnem roku, lahko rečem, da sem zelo zadovoljen.

 

Zadnje tekme lanske sezone si je ogledalo opazno več gledalcev kot smo bili navajeni v preteklosti. Kakšen obisk pričakujete letos?

 

Prepričan sem, da bo že na prvi tekmi veliko gledalcev, ki bodo prišli podpret naše fante in navijat zanje. V zadnjih dneh, mi je veliko znancev reklo, da se vidimo na tekmi. Mislim oziroma upam, da smo z uspehi pretekle sezone, ko smo v parih dneh osvojili prvenstvo 3. SNL – zahod in pokal MNZ Nova Gorica ter se prebili v 2. SNL, v Brdih prebudili tudi kakšnega novega navijača. Želim si, da bi bilo na vsaki tekmi več ljudi, saj si fanjte zaslužijo vsake podpore, ker so že pred uvodom v novo sezono veliko garali na pripravah. Zato vabim vse, da jih podprejo in pričarajo posebno pozitivno vzdušje na tekmi.

 

 

 

Zavarovalnica Triglav, d.d.