PREGLED PRESTOPNEGA ROKA MLAJŠIH KATEGORIJ

Končan je prestopni rok tudi v mlajši selekcijah NK Brda. Mladinska in kadetska ekipa sta v pogonu že več kot mesec dni, nekaj manj tudi naša U-15. Izoblikovana je tudi sestava vseh ekip. NK Brda je kadroval skladno s svojo vizijo in usmeritvijo kluba na mladinskem razvojnem programu. Preglejmo novosti:

U-19: Ekipi znanih obrazov so se priključili trije novi igralci. Napadalec Francesco Cotič in bočni igralec Francesco Komjanc prihajata iz Italije, kjer sta igrala za I.S.M. v Gradiški državno kadetsko ligo. V pomoč ekipi bo tudi ofenzivni igralec Rene Horvat, sicer še igralec starostne kategorije U-17, vendar ima za seboj igranje v 1.državni ligi U-17 v Gorici. Fantje so dobro se vklopili v novo okolje, kjer prekaljeni kapetan Luka Bilič in ostali, obljubljajo še boljšo sezono kot lani.

U-17: Kadetska ekipa je bila deležna največjih sprememb in je ponovno združila nekatere soigralce izpred 3-4 let iz Brd, ki so se vrnili v Vipolže. Tako sta se iz posoje v sklopu sodelovanja med kluba iz Sovodenj vrnila Timotej Feri in Anim Marinič. V staro jato se vračata tudi Kevin Peršolja, ki je lansko sezono kot posojen igralec Bilj, nastopal za Adrio in Dante Markočič, ki je po igranju v Italiji in Gorici ponovno oblekel rdeče črni dres. Sklop povratnikov in dobrega sodelovanja z ND Gorica zaključujeta Patrik Maraž in Gregor Oberdank, ki se po enoletnem igranju v Gorici vračata na kaljenje na njima znano zelenico v Vipolžah. Iz Gorice pa v lovu za zadetki prihaja tudi Festim Kukaj. Konkurenco med vratnicami je povečal Mark Žerjal, ki je v pretekli sezoni branil barve Železničarja iz Divače v 1.državni ligi U-15. Povsem nova obraza pa sta Erazem Rodman in Miha Komel, ki sta prišla iz Bilj. Po dolgem čakanju na registracijo, bo lahko zaigral tudi zanimiv igralec Bersart Kovačevič. Svoj doprinos pa bosta dodala še David Georgijev in Amel Mahmutovič, ki se je strelsko izkazal že po prvih odigranih minutah na prijateljski tekmi.

U-15: V sklopu sodelovanja med kluboma se iz Sovodenj vrača Patrik Ferraiolo. Iz Šempasa sta prišla Luka Baša in Arne Velikonja. Iz Gorice pa v lanski sezoni član združene ekipe Adria Gorica, Majnik Perkman Danjel.

Igralec U-15, napadalec Jure Bučinel se podaja po poti Mariniča, Grudine in ostalih igralcev iz Brd v Gorici ter bo v letošnji sezoni nastopal za ekipo Gorice v 1.državni ligi U-15. Juretu želimo veliko doseženih zadetkov. Vrata vrnitve v matični klub, so mu vedno odprta. Vedno pa bo dobrodošla tudi vrnitev Nejca Konjedica, ostrostrelca lanske ekipe U-17, kateremu je potekla posoja in se je vrnil v Gorico. »Nejko« je s svojimi dobrimi igrami vzbudil simpatije v Vipolžah in tako njemu kot Juretu NK Brda želi še veliko uspehov v Gorici ter nasploh na nadaljnji nogometni poti. Srečno fanta.

sponzorji